Konfirmasjonstaler

Utdrag av konfirmasjonstaler vi selger på Munter.no.

Les våre utdrag og bli inspirert!

 

Oversikt konfirmasjonstaler

Disse lenkene fører til eksemplene som vi har samlet på dette nettstedet.

Vanlige konfirmasjonstaler

Taler med mye livsvisdom

Takketaler

Andre konfirmasjonstaler

Hvorfor søke hjelp til konfirmasjonstalen?

Har du tenkt på at alle store kvinner og menn bruker profesjonelle taleskrivere? Til tross for at vi alle vet dette, er det mange som tror at en konfirmasjonstale de ikke har skrevet selv, ikke er blir så bra. Det er feil.

En konfirmasjonstale du har fått hjelp til å skrive, kan formidle akkurat det du har på hjertet. Skriver du selv, får du kanskje ikke fram budskapet på den måten du ønsker.

Du står kanskje fast nå, og det er muligens derfor du har søkt etter «konfirmasjonstaler» på nettet og funnet vårt nettsted? Håper du å få den hjelpen du trenger her, er du kommet til riktig nettsted. Vi kan vise deg mange utdrag av konfirmasjonstaler, og kan også tilby annen hjelp.

Slik får du hjelp

 • Finn eksempler på konfirmasjonstaler og bli inspirert!
 • Få gode tips og råd!
 • Be oss på Munter om å skrive din konfirmasjonstale!
 • Kjøp en ferdig konfirmasjonstale på Munter og bearbeid denne!

Sliter du med å finne de gode formuleringene og strever med å få flyt i talen, kan en ferdig konfirmasjonstale være til god hjelp.

Munters ferdige konfirmasjonstaler er laget slik at flest mulig kan dra nytte av dem, og talene kan ved små endringer brukes både av foreldre, besteforeldre, faddere o.a.

Vi selger både enkelttaler og samlepakker med konfirmasjonstaler. Noen av talene er humoristiske, noen er seriøse, mens andre er begge deler.

Vanlige konfirmasjonstaler

Utdrag av noen av de sju talene som finnes i talepakken «Taler til konfirmanten».

Kjøp taler til jente

Munter nettbutikk

Kjøp taler til gutt

Munter nettbutikk

Hedda

Seriøs konfirmasjonstale

Kjøp hele talepakken her: Til jente       Til gutt

Utdrag av talen

For du Eva (Ole) – du er ikke som «alle andre». Du er unik, og med dine evner og anlegg vil du komme langt på ditt område. Og om du ikke når så veldig langt, så gjør ikke det så mye, bare du gjør ditt beste.

For det er når man gjør sitt beste, at man har mulighet til å bli lykkelig. Når man gjør ting halvhjertet – slik som for eksempel når du gjør leksene – så er alt pyton.
...

Og hvis du også hjelper andre til å bli glade og lykkelige, så vil du få det fantastisk, for tenk å være omgitt av bare blide mennesker??? Det hadde vært noe, det!

 

konfirmanter

Fra faddere/slekt

Gutt – Kjøp talene her

Er du for eksempel fadder, følger det oftest med en forpliktelse til å holde tale. Problemet mange sliter med, er at de ikke alltid kjenner konfirmanten så godt, og da kan en generell tale som fokuserer på gode ord være midt i blinken.

Er konfirmanten opptatt av fotball, kan sikkert en tale som vist under her passe. Den fokuserer på at vi må ta ansvar for hverandre, og at det ikke alltid er viktigst å være best.

Utdrag av tale om lagspill

Tenk om alle spillerne i et fotballag var superflinke til å score mål? Da ville jo ingen stå i forsvar og ingen ville være keeper. Det hadde jo vært skikkelig teit, for da hadde det jo ikke blitt noe fotballag.
...
Så tenker jeg også på at fotballspillere må være flinke til å gjøre andre gode.
...
Og så må du ikke glemme det siste jeg sa: Husk å spille både dine venner og uvenner bedre. For det du gjør og sier betyr noe. Du har stor makt til å skape dine omgivelser.

Pretty teenager reading from her eook tablet

Taler til konfirmanten

Kjøp hele talepakken her: Til jente       Til gutt

Utdrag av en tale

For nå har de SÅPE og REALITY-TV. Der får de vite ALT. Der er det lite som overlates til fantasien!

Så du, kjære Anne, er godt forberedt til voksenlivet. Men husk det, at TV setter alt på spissen for at det skal bli mest mulig spennende. Jeg håper at du ikke går rundt og tror at folk oppfører seg slik i virkeligheten! Og for all del – ikke begynn å oppføre deg slik! .............

For du Eva – du er ikke som «alle andre». Du er unik, og med dine evner og anlegg vil du komme langt på ditt område. Og om du ikke når så veldig langt, så gjør ikke det så mye, bare du gjør ditt beste.

For det er når man gjør sitt beste, at man har mulighet til å bli lykkelig. Når man gjør ting halvhjertet – slik som for eksempel når du gjør leksene – så er alt pyton.

Og hvis du også hjelper andre til å bli glade og lykkelige, så vil du få det fantastisk, for tenk å være omgitt av bare blide mennesker??? Det hadde vært noe, det!

Du har alltid vært svært musikkinteressert, så det programmet er virkelig noe for deg. Du har også en god rytmesans og har vært med på mange forestillinger på skolen. Både din mor og jeg synes det er flott at du tør stå der foran en stor forsamling å danse.

Boy with Acoustic Guitar Writing Songs in Living Room

 Humoristisk konfirmasjonstale

Kjøp talepakken her:  Til jente       Til gutt

Utdrag av talen

Du har helt sikkert gledet deg masse til gavene, og så har du kanskje både gledet og gruet deg til all oppmerksomheten du vil få? Og så har du kanskje gruet deg litt til talen fra dine foreldre? ☺

For det er jo ikke lett å vite hva disse foreldrene/gamlingene kan komme til å si. For vi er jo både litt håpløse og gammeldagse ifølge deg – iallfall av og til! ☺

For her er du nesten voksen, og så kommer vi og forlanger at du skal tidlig inn, tidlig til køys og alt mulig annet som ingen andre må. Absolutt ingen andre, ifølge deg! ☺

Ellers er du som ungdom flest opptatt av klær og moter. Ren holder du deg også, for vaskemaskinen går i ett. Eller kanskje det er lettere å kaste klær i skittentøykorga enn å henge dem opp igjen???? ☺

 

Livsvisdom

Utdrag av noen av talene.

Jente som leser

Du kan oppnå alt du ønsker deg

Kjøp talene her: Jenter
Kjøp talene her: Gutter

Utdrag av en av talene

Vi voksne vil så gjerne gi erfaringene våre videre, selv om vi vet at det ikke er så lett å lære av andre sine erfaringer.

Du må gjøre dine egne erfaringer, og derfor vil jeg ikke komme med gode råd, men lese et lite dikt, som sier noe om hvordan du kan oppnå alt det du ønsker deg i livet.

Jeg ønsket meg styrke.
Livet ga meg mye motgang
slik at jeg kunne bli sterk.

Jeg ønsket meg visdom.
Livet ga meg mange problemer
som jeg måtte løse

Gutt som klatrer

I motbakkene går det oppover

Kjøp talene her: Jenter
Kjøp talene her: Gutter

Utdrag av talen

Det er et ordtak som sier, at «når gudene vil straffe deg, gir de deg det som du ønsker deg». Og da kan jeg bare ta eksempler fra enkelte som har vunnet millioner i Lotto. Mange av dem blir kjempeulykkelige!

Noen begynner å drikke, mens andre blir uvenner med mange fordi de andre ikke synes at de deler nok med seg. Andre igjen kjøper og kjøper, men så føles livet likevel helt tomt når de er ferdige med kjøpefesten.

Derfor vil jeg gjerne ønske deg noe annet enn massevis av medgang...

Jeg vil rett og slett ønske deg mye motgang.
For det er i motbakkene det går oppover.

Jeg håper også at du vil få mange skuffelser i livet.
For det er gjennom skuffelser du finner nye muligheter.

Gutt som smiler

Vondt kan vendes til godt

Kjøp talene her: Jenter
Kjøp talene her: Gutter

Utdrag av talen

Det mange glemmer å tenke på, er at vi trenger begge deler. Hvis vi aldri opplevde noe vanskelig, ville vi aldri føle gleden ved å overvinne vanskene. Hvis vi aldri opplevde at noen var slemme med oss, ville vi ikke forstå andre mennesker ordentlig, og vi ville kanskje være slemme mot dem uten at vi visste om det.

Men nå skal jeg lese diktet, som handler om at de som ikke har bakt kake før, kan forstå at slimete egg og ekkelt hvetemel, kan bli til noe godt – akkurat som vi heller ikke kan forstå at det vonde og leie kan blir til noe godt.

Livskaken

Du Martin – du er som en meget god kake,
som du gjennom livsløpet ditt skal bake.
Din ingrediensliste er ganske lang.
Erfaringer gjør du jo gang på gang.

Først bruker du smør – ta det så inn i munnen.
Det smaker litt ekkelt og småkvalmt i grunnen.
og sukker som gjør kaken søt og svært god –
spist rett uten av pakken – er det godt, mon tro?

...

Alt det som du mottar på livets vei,
er ingrediensene som skal bli deg.
Din oppskrift på livet er den aller beste,
og husker du det, vil du tåle det meste!

Diverse konfirmasjonstaler

Utdrag av noen av talene.

Gutt med turkis skjorte

Velkomsttale

Kjøp talene her

Konfirmasjon jente

Konfirmasjon gutt

Vi setter stor pris på at dere vil ta del i denne store begivenheten, og vi setter ekstra stor pris på at flere av dere tok turen selv om dere bor langt borte.
...
Men nå får vi altså én ektstra voksen her i huset. En som kan ta oppvasken, re opp senger, vaske golver, gå ut med bosset. Vi må si at vi gleder oss svært til dette.

Jeg tror ikke at Morten helt har tatt dette med i beregningen…

Tale til konfirmant

Tale på rim fra foreldre

Kjøp talene her

Tale til gutt

Tale til jente

40 vers
Anbefalt lengde: 10-15 vers

Å holde en tale på rim, kan bli svært vellykket. Mange føler seg tryggere når de kan lese opp talen. Veldig mange fritidsinteresser er omtalt i talen, så her kan du få en meget godt tilpasset tale. Valgfrie avslutningsvers, noen med kristent innhold.

Utdrag av konfirmasjonstalen

Vi synes du er kjempeflott – det skal du bare ha.
Du er en ungdom som både er ansvarsfull, blid og glad.
Men du skal snart sprenge noen grenser – det er slikt som ungdom gjør,
og snart vil du nok ikke høre ord som «burde» og «skal» og «bør».

eller kanskje dette verset passer bedre?

Å legge seg svært tidlig, har vi hørt er bare tøys,
for det er faktisk «ingen andre» som må så tidlig til køys.
Tenk at «alle andre» gutter, får lov til så mye rart,
og det er bare du som har det kjempestrengt, så klart!

Storesøster holder tale

Tale fra eldre søsken

Kjøp talene her

Til gutt

Til jente

Koselig tale fra et eldre søsken, der både småkrangel og vennskap tas opp på en humoristisk måte.

Utdrag av talen

Vi er for eksempel veldig gode venner når vi er på hytta, for da spiller vi, er ute på sjøen i båten, bader og koser oss.
Litt krangel blir det jo om hvem som skal styre båten, men heldigvis blir vi fort venner igjen.

Eller dette:

Vi kan for eksempel være veldig gode venner når vi er på ferie, for da finner vi på mye moro sammen. Da har vi ikke så mange andre å være sammen med, så da er det jo bra at vi kan finne på noe sammen.

Begge to liker jo godt å bade, spille kort og gå i butikker og kjøpe godteri.

Eller dette:

Vi kan for eksempel være veldig gode venner når vi ser på TV.

Takketaler

Utdrag av noen av talene.

Jente

Takketale fra konfirmant

Kjøp talene her

Fra jente

Fra gutt

Du får en samling taler som selvfølgelig inneholder en takk fra konfirmanten, men også flere morsomme bemerkninger som får gjestene til å le. Her er utdrag fra en av talene.

Utdrag av talen

Og tusen takk for alle gavene. Jeg har fått veldig mye av det jeg ønsket meg, og nå gleder jeg meg til å få brukt alt det jeg har fått! Noen av dere har gitt meg penger, og dere lurer kanskje på hva jeg skal bruke dem til..?

Jeg har tenkt å kjøpe meg moped når jeg blir 16 år, og derfor skal pengene rett i banken. Jeg vet at mamma og pappa ikke er så begeistret for mopeder, men foreldre bekymrer seg alltid litt mye synes jeg...

Gutt spiser is

Takk for maten tale

Fra lillebror eller lillesøster

Kjøp talene her

Til storesøster

Til storebror

Her gir småsøsken noen gode ord til konfirmanten, samtidig som han/hun takker for maten, men ikke for grønnsakene! ;o)

Utdrag av konfirmasjonstalen

Her gir småsøsken noen gode ord til konfirmanten, samtidig som han/hun takker for maten, men ikke for grønnsakene! ;o)

Først av alt må jeg takke for all den gode maten – og da snakker jeg ikke om grønnsakene, altså.

Brusen var god, kjøttet var godt, og så var det desserten da. Den var kjempegod, og nå gleder jeg meg bare til alle kakene.

Mot er kunsten å være vettskremt uten at noen andre enn du selv vet om det.

Earl Wilson

Talepakker du kan kjøpe på Munter

Konfirmasjonstaler med humor og alvor. Et flott utgangspunkt for deg som vil skrive din egen tale.

Til jente - innhold i talepakken

 1. Til en idrettsglad jente
 2. Humoristisk og litt seriøs tale til ei søt og flott jente
 3. Varm og litt humoristisk tale fra mor til ei kjempesøt og flott jente
 4. Humoristisk tale fra fraskilt far til ei jente som har bein i nesen.
 5. Humoristisk tale fra foreldre til ei jente som er aktiv og sosial.
 6. Eventyrtale fra far til jente
 7. Kort, seriøs tale med gode ord
 8. Formuleringer du kan bruke
 9. Formuleringer fra mor til datter

Til gutt – innhold i talepakken

 1. Seriøs tale med gode ord
 2. Tale med humor og gode ord
 3. Til en idrettsglad gutt
 4. Humoristisk tale fra mor til en sporty gutt
 5. Tale fra foreldre
 6. Fra fadder til en gutt som er interessert i fotball.
 7. Fra enslig far – humoristisk tale
 8. Formuleringer du kan bruke