Innhold konfirmasjonstaler

Hvilket innhold bør man ha i en konfirmasjonstale?

Vi gir deg rådene du trenger!

Konfirmasjonstale – innhold

En konfirmasjonstale skal beskrive konfirmantens egenskaper, og du skal tegne et bilde av konfirmanten slik du ser ham/henne. Trekk fram de viktigste egenskapene og belys disse ved hjelp av gode eksempler. Skryt mye, men husk at litt godhjertet erting også kan være på sin plass. En tale skal inneholde både ris og ros, og gjerne avsluttes med noen gode råd for framtiden.

Det er ingenting som er så kjedelig som å lytte til en tale der vi får en detaljert oversikt over konfirmantens gjøren og laden gjennom oppveksten. «Du ble født, og som baby var du snill, og så gikk du i barnehagen og fikk mange venner, og så begynte du på skolen og der likte du godt matte osv...»

Hvordan lage en interessant tale?

Fokuser på noen av konfirmantens egenskaper

Du har alltid vært en omsorgsfull jente. Når noen av vennene dine har det vanskelig, er du alltid der for å støtte og hjelpe.

Gå gjerne litt fram og tilbake i tid

Som liten viste du også stor omsorg for dokkene dine, og da du ble større, ble du verdens beste storesøster. Selv om du iblant synes at Even og Lucas kan være masete, så er dere også gode venner. De ser veldig opp til deg.

Pek gjerne fram i tid

Med alle disse gode egenskapene, er det mange yrker som vil kunne passe for deg. Du drømmer om å bli sykepleier eller lege, og med ditt pågangsmot og dine evner, er vi sikre på at du vil nå de målene du setter deg.