Eksempler taler

Bli inspirert av våre eksempler på konfirmasjonstaler.

Vi viser utdrag av både spesialskrevne taler og taler som selges i nettbutikken.

Rekkefølge og eksempler

Her får du se et lite utdrag av taler til konfirmasjon. Noen av disse talene vil være til salgs i nettbutikken Munter, mens andre er lagt ut kun for å vise hva man kan skrive.

Rekkefølge konfirmasjonstaler

Velkomstale

En velkomstale kan erstattes av en sang, men det er fint oom du ønsker velkommen og gir litt praktiske opplysninger om det som skal skje. Velkomsttalen holdes av en av foreldrene. Avslutt gjerne med en velkomstsang. Da kommer gjesten i god stemning.

Tale til konfirmant fra foreldre/én av foreldrene

Gjør gjerne talen litt humoristisk, ellers risikerer du at konfirmanten blir veldig flau over alt skrytet. Gå ikke i detaljer, men lag et overblikk over konfirmantens interesser og egenskaper.

Tale fra fadder(e)/gudmor/gudfar

Kjenner du ikke konfirmanten så godt, kan du holde en tale med gode ord. Du kan da snakke om framtiden, hva som kreves som voksen, om å ta riktige valg i livet o.l.

Tale fra besteforeldre/onkler/tanter

Har du hatt god kontakt med konfirmanten, kan du snakke litt om det som dere har opplevd sammen. Du kan snakke om hvordan du oppfatter konfirmanten, men se til at du ikke gjentar det foreldre har sagt.

Tale fra konfirmant

Den er ikke påkrevet, men det er hyggelig hvis konfirmanten sier noen ord og takker gjestene.

Takk for maten tale

Det er ikke så vanlig å holde takk for maten taler i en konfirmasjon. En slik tale bør være kort og grei. Kanskje lillebror/lillesøster kan holde talen? Den kan være humoristisk, og vi selger en slik tale på Munter.no.

 

Utdrag av noen taler

En følsom jente

Konfirmasjonstale, følsom

Kjøp talene her

Dette er et eksempel på en varm og empatisk konfirmasjonstale. En slik tale bør også inneholde litt humor slik at stemningen ikke blir litt trykkende. Konfirmanten kan lett bli flau over mange lovprisninger.

Utdrag av talen
Kjære Eva.
Det er så rart å stå her nå og skulle si noen ord til sin lille datter, som altså ikke er så liten lenger. Du min lille solstråle, som har gitt meg så mange gledesstunder. Ja, det er ingen annen person på denne jord som har gitt meg mer glede enn du. Helt fra du ble født og fram til i dag har du gitt meg utrolig mye.Jeg må medgi at jeg var en smule oppgitt de første månedene av ditt liv. De var ikke noe mindre enn et mareritt med kolikk og meg som en uerfaren mor. Men vi klarte oss og resultatet har gjort meg så stolt mange ganger.Og nå i dag er du altså konfirmant. Tenk at årene har gått så fort!Denne dagen er en stor merkedag for deg. Det er en markering av overgangen mellom barn og voksen.Før var det slik at man ble betraktet som voksen etter denne dagen, men heldigvis er det ikke slik nå lenger.Jeg må si «heldigvis» for både deg og meg.- Jeg er heldig som fremdeles får lov til å bestemme over deg.- Du er heldig som fremdeles får være et barn og slipper alt ansvar og alt arbeid du får som voksen.
Jente leker prinsesse

Eventyrtale til jente

Kjøp talene her

En eventyrtale kan gjøre stor lykke. Den kan bli ganske morsom, og her har du et eksempel på eventyrtale til konfirmasjon.

Utdrag av talen

For du Eva – du er ikke som «alle andre». Du er unik, og med dine evner og anlegg vil du komme langt på ditt område. Og om du ikke når så veldig langt, så gjør ikke det så mye, bare du gjør ditt beste.

Det var en gang..

Slik begynner mange eventyr, og slik begynner også historien om Beate.

Fra dagen hun ble født har Beate vært ei smilende og blid jente – og slike jenter kommer alltid både langt og lenger enn langt, som det sies i eventyret.

For Beate var ikke slik som jenter flest. Nei, Beate var ei riktig eventyrjente, og det var prinsesse hun aller helst ville være. Og når man er prinsesse, så må man ha på seg de rette klærne, og fikk hun ikke de rette klærne, så kunne det gå riktig ille.

Derfor ble det alltid til at kongen og dronningen åpnet pengepungen sin på vid gap, slik at Den lille prinsessen fikk akkurat de klærne hun ønsket seg.

Og når hun og de andre barna kledde seg ut – ja, så måtte alltid Den lille prinsessen få på seg de peneste skoene med de høyeste hælene, for er man en prinsesse – ja, så er man en prinsesse.
...
Den lille prinsessen var ikke så veldig glad i å være ute, men foreldrene tok henne likevel med seg ut i naturen både titt og ofte, og da dro de like gjerne til lands som til vanns. Og ikke nok med det – selv om hun hadde både vondt i beina og i viljen sin, måtte hun være med både langt og lenger enn langt, og over de høyeste fjell og ned i de dypeste daler.

Gutt holder for ørene

Du skal få både ris og ros

(Humoristisk tale fra enslig far)

Kjøp talepakken her:  Til jente       Til gutt

Utdrag av talen

Ja, nå er det endelig min tur til å si noen ord til deg. Du har vel gruet deg lenge til dette, tenker jeg!

Nå er det jo slik at du på denne dagen både skal få ris og ros, og jeg vet ikke hva du gruer deg mest til. For det er ikke alltid så lett å få mye skryt når man er konfirmant. Det kan jeg skrive under på! Du skulle bare hørt på talene da jeg ble konfirmert!!! Ja, du aner ikke hvor mye skryt jeg fikk! Det var så mye at jeg ble lyserød langt utover øreflippene. Men så var det jo ekstra mye å skryte av også da.

Jeg ser du sitter og flirer – du tror visst ikke helt på det jeg sier?
...
For som du sikkert har merket, har vi jo lyst til å puffe deg ut i frisk luft. Og det som verre er – vi har lyst til å få deg til å trene! Grøss og gru! Ja, der kan dere se hvor urimelige vi kan være noen ganger!

Ja, du har det ikke lett, for jeg kan til og med begynne å mase om at du skal fullføre det som du har begynt på! Enda mer grøss og gru, for bare du tenker på håndball, riding og musikk får du vel gåsehud nedover ryggen?

Men go-cart – det liker du! Når du og Petter kan suse av gårde i racerfart – nesten uten å røre en muskel – ja, da er livet herlig. Da koser du deg!

Jente smiler

Tale fra konfirmant

Kjøp talene her

Konfirmant gutt        Konfirmant jente

Her viser vi et utdrag av en konfirmasjonstale fra konfirmant – en tale der konfirmanten på en morsom måte takker gjester, faddere og foreldre. Dersom ikke alt passer, kan talen lett endres. Talen inneholder litt selvironi – noe som ikke passer for alle konfirmanter, men dersom konfirmanten tør å bruke den, kan den bli veldig vellykket!

Talen selges som en del av en samlepakke med taler. Du finner her forslag til både morsomme og seriøse konfirmasjonstaler fra konfirmant.

Utdrag av en av talene
Jeg vil gjerne ønske dere hjertelig velkommen til konfirmasjonsfesten min. Det var kjempeflott at så mange kunne komme. Og nå tenker jeg ikke på at gavebordet mitt ble ekstra stort, altså!
...
De fadderne jeg har fått – de har heldigvis vært veldig snille . . . vil jeg ønske spesielt velkommen i dag. For dette er en faktisk fest for dere også – en avslutningsfest
...
Og så vil jeg takke dere alle sammen for de flotte gavene. Jeg har blitt så glad for alt det jeg har fått. Det er så utrolig mange ting en ungdom trenger, så alt sammen kommer kjempegodt med.